Groepsbevoegdheden wijzigen in SharePoint

Uw bedrijf is divers, verschillende werknemers hebben verschillende rollen. Hun SharePoint-behoeften zullen ook divers zijn. Sommige gebruikers moeten bijvoorbeeld inhoud op de site kunnen uploaden of wijzigen, terwijl anderen mogelijk alleen inhoud hoeven te bekijken. Mogelijk moet u ook een SharePoint-site of gedeelten ervan blokkeren van niet-geautoriseerde gebruikers. Naarmate uw bedrijf zich ontwikkelt, zullen uw SharePoint-gebruikers veranderen, waarbij sommige leden weggaan, anderen lid worden en een aantal nieuwe rollen op zich neemt. Het beheren van groepspermissies is een eenvoudige manier om uw SharePoint-gebruikers op één lijn te houden met uw bedrijf.

Wijzig sitemachtigingen

1.

Open de pagina "Sitegroep". Binnen een SharePoint-site is elke gebruiker lid van ten minste één groep. Standaard heeft SharePoint de volgende groepen beschikbaar, elk met zijn eigen reeks reeds ingestelde machtigingen: Gast, Lezer, Bijdrager, Webontwerper en Beheerder. Gasten hebben minimale rechten om alleen inhoud te bekijken. Lezers kunnen hun eigen sites maken, maar kunnen geen andere sites wijzigen. Bijdragers kunnen inhoud toevoegen, bewerken of verwijderen, maar mogen geen nieuwe lijsten of documentbibliotheken maken. Webontwerpers hebben alle rechten van Contributors, maar kunnen ook het paginaontwerp wijzigen en documentlijsten en bibliotheken toevoegen. Beheerders kunnen alle Webontwikkelaars doen, maar kunnen ook gebruikers beheren en voorkeuren van hoger niveau instellen. Uw site kan ook extra groepen bevatten. U kunt de machtigingen van deze standaard- of aangepaste groepen wijzigen.

2.

Selecteer de groep die u wilt wijzigen. Als u bijvoorbeeld de rechten van de sitegroep Gasten wilt bewerken, klikt u op 'Gasten'.

3.

Selecteer op de pagina van de sitegroep 'Machtigingen voor sitegroepen bewerken'. Wijzig de rechten, selecteer de rechten die u aan de groep wilt verlenen en deselecteer rechten die u de groep wilt weigeren. Houd er rekening mee dat de rechten van individuele gebruikers op vrijwel dezelfde manier kunnen worden beheerd.

Gebruikers toevoegen aan een groep

1.

Zoek op de pagina Site-instellingen de kolom 'Gebruikers en rechten' en selecteer de link 'Contacten en groepen'.

2.

Klik op "Groepen" om naar de pagina Alle groepen te gaan en de groep te zoeken waaraan u gebruikers wilt toevoegen. Klik op de groepsnaam.

3.

Klik in het menu Nieuw op 'Gebruikers toevoegen'. Blader naar de namen van gebruikers die u wilt toevoegen. Als alternatief kunt u eenvoudig in het tekstvak Gebruikers / groepen een lijst met gebruikersnamen, domeinnamen of e-mailadressen invoeren, waarbij elk item in de lijst wordt gescheiden door een puntkomma.

4.

Selecteer onder 'Toestemming geven' de optie 'Gebruikers aan groep toevoegen'. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de groep waaraan u de gebruikers wilt toevoegen. Klik OK."

Gebruikers verwijderen uit een groep

1.

Zoek op de pagina Site-instellingen de kolom 'Gebruikers en machtigingen' en klik op de link 'Contacten en groepen'.

2.

Klik op "Groepen" om naar de pagina Alle groepen te gaan en de groep te zoeken waarvan u gebruikers wilt verwijderen. Klik op de groepsnaam.

3.

Vink de selectievakjes aan naast de namen van gebruikers die u wilt verwijderen.

4.

Selecteer 'Gebruikers uit groep verwijderen' in het actiemenu.

 

Laat Een Reactie Achter