Plaatsen op een Facebook-tijdlijn verwijderen

De Facebook Places-functie is een locatiegebaseerde applicatie waarmee vrienden weten waar je bent en zelfs foto's toevoegen om het te bewijzen. Voor sommigen is de gedachte om dergelijke gevoelige informatie te delen misschien niet aantrekkelijk, vooral niet als het gaat om het beschermen van hun privacy. Hoewel het niet mogelijk is om de Facebook Places-toepassing te verwijderen, kunt u stappen ondernemen om te voorkomen dat vrienden deze op uw tijdlijn zien.

1.

Log in op uw Facebook-account en klik op uw naam in de rechterbovenhoek van een willekeurige pagina om uw tijdlijn te openen. Klik op het tabblad 'Meer' onder je omslagfoto en selecteer 'Plaatsen' in het vervolgkeuzemenu. Klik op het potloodvormige "Bewerken" -pictogram op de resulterende pagina en selecteer de optie "Verberg sectie". Het tabblad 'Plaatsen' is nu verwijderd van uw tijdlijn.

2.

Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van een willekeurige pagina en selecteer de optie 'Privacyinstellingen' in het vervolgkeuzemenu. Selecteer de link "Timeline and Tagging" in het linkerpaneel van de resulterende pagina. Klik op de link 'Bewerken' naast de pagina 'Wie kan berichten zien waaraan u bent getagd in uw tijdlijn'. Selecteer 'Alleen ik' uit de resulterende keuzes om te voorkomen dat anderen de berichten zien waarin u bent getagd, inclusief, maar niet beperkt tot, Facebook-check-ins.

3.

Schakel Tijdlijnoverzicht in om aan te geven dat berichten waarin u bent getagd, inclusief Facebook Places-check-ins, uw goedkeuring vereisen voordat ze zichtbaar worden op uw tijdlijn.

4.

Schakel de GPS-locatie-instellingen van uw mobiele telefoon uit, die variëren op basis van apparaat, als u niet van plan bent om in te checken op locaties op Facebook Places. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit van andere locatiegebaseerde apps die u mogelijk gebruikt, mogelijk beperkt.

 

Laat Een Reactie Achter